BELİRSİZLİK

bilmiyorum nasıl yaptım nasıl başardım görmeye hatta aynı şehirde olmaya katlanamaz ken şimdi evimde oda yetmezken dün onu bi çocuk gibi soydum yıkadım elbiselerini  giydirdim bi çocuk gibiydi saçlarını kuruttum bunları nasıl yaptım nasıl dokundum ona 3 gündür aynı evde 2 yabancı gibiydik konuşmaya başladı birden bire duş boyu anlattı ben onu yıkadım saçlarına şampuan sürdüm o konuştu halbuki  13 yıldır hiç bu kadar kelime dökülmemişti aramızda sular yılların kırgınlığını da mı aldı götürdü. hayır götüremez ben istesem o istese artık midem istemez ben her gece kan kusarken onun ve oğlunun bana nasıl acılar yaşattığını hatırlarken yok hayır hiç bişey unutulamaz midem unutturmaz öyle çok istiyorum ki unutmayı eskisi gibi olmayı onu ilk tanıdığımda nasılsam öyle olsam artık geceleri dayanılmaz ağrılarla uyanmasam uyumaktan korkmasam herkes uyurken ben yerlerde sürünmesem ben onun yüzünden oğlunun üç maymunu oynaması yüzünden 20 yaşımda kan kusmaya başladım . Hep bi tarafım yarım artık ben ne tam bi anneyim ne tam bi ben .. beni böyle paramparça yapmışken şimdi evimde 3. bi çocuk gibi ona bakmam için..                                                  bakıyorum da Allah veriyor sabrı galiba tüm öfkeme nefretime rağmen bakıyorum sesimi çıkarmadan şimdi bi bakıyorum da daha düne kadar sen ne desen haklısın diyen eşim gene başladı 3 maymunu oynamaya zaten süperdir bu konuda annesine bakıyorum hizmet ediyorum öyle mutlu ki dün bana artık annem hep bizim le yaşasın dedi ne söyleyeceğimi bilemedim annesi evet 13 yıldır bana yapmadık kötülük bırakmayan annesi sağlığımın katili annesi diğer oğluna güvenip bana istediği gibi küfür edip hakaret etme hakkını kendinde bulan annesi ve şimdi güvendiği oğlu istemiyor onu attı evinden anlamış değilim eşimi tamam annen dir. o senin keşke zamanında bu kadar 3 maymunu oynamasaydın da bu kadar sarpa sarmasaydı herşey şimdi bi çizgi çekip nasıl teklif ediyorsun bunu bana zaten kabul ettim evime Allah rızası için o bana taş değil kaya atsa da ben acıdım 80 yaşındaki bi kadının terkedilmesine peki şimdi ne olacak annesi kendine kesin bi  yer istiyormuş artık ya eltim de ya bizde kalmak istiyormuş( diğer oğlu  değil onu artık sıraya koymuyor 3 erkek kardeşten en güvendiği en sevdiği tek biricik oğluna gitmiyor gidemiyor artık )

    şimdi ne olacak ömrü boyunca bizde yaşasa benim ömrüm bitecek zaten yedi bitirdi gençliğimi hayır desem  
bu defa alıp evine yapa yalnız bırakırlarsa onu bu defa vicdanım beni bitirecek ne demem lazım bilmiyorum tek bildiğim her türlü  zarardayım.

4 yorum:

Kitap Eylemi dedi ki...

o kadar zor bir durum ki tam olarak anladığım dönemler oldu hayatımda sizin gibi umarım çabuk hallolur...Zor çok zor, sabreden hep ben mi olmalıyım diye düşünmüyor değil insan sonra kendi oğlum geliyor gözümün önüne susuyorum, hep...Allah sabır versin...

papatya dedi ki...

Allah razı olsun

salıncaktaki kız* dedi ki...

hiç bilmiomm arakadaşım sorulan soru için çokk erkenn.((haviş

papatya dedi ki...

işler epey karışık benim için akşam oluyor ya düşünmekten başım ağrıyor sürekli